A NEW SPRING – AVSLAPPENDE MUSIKKK

A New SpringMusic for relaxation and wellbeing
NYHET!! Vi inviterer deg til å oppleve våren der naturen våkner til liv. La disse melodiene ta deg til det magiske lyset av våren i Norge.
A New Spring har symfoniske arrangementer med fiolin, gitarer, cello, fløyte, engelsk horn, sopransaksofon, bass og piano som toppes av stemmen til Helene Edler.

8 spor, total spilletid 51:42

Vi har brukt lang tid på å lage A New Spring. Mange av melodiene ble laget i 2007-2008 og noen av instrumentene ble spilt inn da. En del av disse er laget på min hytte i Hurum med utsikt ned på Oslofjorden og skogen rett bak hytta. Det å se fuglene komme tilbake om våren og høre dem synge, å lytte til bekken i nærheten og se trærne få nye knopper og grønne blader gir mye inspirasjon. Å oppleve dette eventyret hver vår og se hvordan naturen begynner å leve igjen er noe av inspirasjonen rundt dette albumet.
De siste årene har vi fått inn flere musikere bl.a på fele, cello og fløyte og noen gitarmelodier.

Ett av sporene, Surrender, ble laget til et dikt og ble laget samtidig som diktet ble lest. Februar er inspirert av min mor da hun har fødselsdag denne måneden. (hun er nå 97 (2022)) Foreldrene mine har mye av æren for at jeg har kunnet holde på med musikk på heltid og har mitt eget lydstudio.
De andre melodiene har gradvis kommet ved å improvisere på piano og skrive ned de melodilinjene som kommer. Det samme er det med arrangementer. Ett og ett instrument-arrangement har kommet som en inspirasjon og har til slutt gitt et komplett arrangement. Disse instrumentene ble først spilt inn med instrument-etterligninger og deretter byttet ut med musikere.

Da Helene Edler ble med som vokalist i 2009 overtok hun en naturlig rolle i albumet og ga det en ny dimensjon med en stemme som spenner fra dyp alt til høy sopran. Etter å ha jobbet i studio i mange år, har hun også utviklet seg som produsent og hennes musikalske ører og stemme har bidratt til å skape stemningene du hører på A New Spring.

Reviews:
New Music Alert “Tron Syversen has given us one of the finest compositions of all time in his album “A New Spring”, which he rightly calls “Music for Relaxation and Wellbeing”. As a blessed coincidence, I happened to listen to this album while enjoying some of the best scenes and sounds of Nature during springtime. Therefore, I found the setting and the music complement each other in driving the intended effect in the deepest core of my being. After having listened to the tracks, I have many reasons to say that “A New Spring”, is certainly one of the representative members of ‘Inspired Music.””Read the whole review