Helse

 NYTTIGE TIPS FOR DIN HELSE

Råd – Produkter – Linker

Vi er i dag vitne til økninger i alvorlige sykdommer. Antallet som får påvist kreft i Norge nærmer seg 40%, diabetes og hjerte-karsykdommer øker. Norge ligger på topp når det gjelder f.eks antall forekomster av tykktarmskreft i verden og flere andre typer kreft. For 40 år siden snakket man om været når man møttes på gata, nå er det sykdommer.

Hva skyldes dette? Hva er feil med kosten vår? Får vi de riktige/beste rådene eller de rådene næringslivet/pilleindustrien tjener mest penger på å gi oss? Får vi i oss næringsstoffene vi trenger?
Hva er det Atkins, Fredon Lindberg og andre prøver å fortelle oss? Hva kan vi gjøre for å få bedre helse? Og ikke minst er vi bekymret for den oppvoksende slekt som har pizza, pølser, hamburgere, ferdigmat, brød, brus og søtsaker på menyen ofte.. og som ofte ikke vil spise fisk, grønnsaker etc. Før tilbrakte man mye mer tid på kjøkkenet med å lage mat fra bunnen av, i dag skal mat lages fortest mulig med halvfabrikata tilsatt stoffer som gjør at maten holder mye lenger..

Vi har vært opptatt av å finne ut hva som er best for vår egen og våre nærmeste’s helse og har lest bøker, artikler, hørt foredrag av leger, terapeuter og forskere, testet ut en rekke produkter, snakket med mange brukere og fått tilbakemeldinger. Det vi har funnet ut ønsker vi å dele med andre. Kanskje kan vi tilføre noe som kan bedre din helse eller gjøre deg mer klar over valgmuligheter, små endringer som kan gjøre mye. Kanskje kan vi gi deg en del stikkord du kan forske videre på på egen hånd.
Det er stort sett alltid forskjellige meninger om mye av det vi tar opp. Det vi anbefaler er det vi har valgt å gå for etter å vurdert det grundig. Det er opp til deg å gjøre dine valg, men her er kanskje noe som kan gi grunnlag for bedre valg.

TRYKK HER FOR Å MOTTA MAILER OG TIPS OM HELSE

1) VANN – vår ur-drikk er avgjørende for vitaliteten

Vann er vår ur-drikk og kroppen baserer seg på vann for å holde seg frisk. Alle levende vesener trenger vann for å leve ellers vil vi «tørke inn».

Mange drikkevarer finnes rundt oss med tusen forskjellige smaker og tilsetningsstoffer. Vi har dessverre litt vant til å drikke søte drikker som er tilsatt masse sukker eller kunstig sukker. Ingen av delene er bra for oss men vi drikker det som om det skulle vært «livets vann» allikevel. I lengden vil kroppen jobbe iherdig med å skille ut sukker og tilsetningsstoffer. Hvis en ikke stopper tilførselen vil kroppen slite, bli ubalansert og en blir syk. Overvekt, hodepine, allergier, trøtthet, diabetes er noen av bivirkningene. Kroppen vil være ren. Den jobber best når den er «ren» inni.

Rent kildevann er definitivt det beste for kroppen. Det er det den forventer og trenger for at cellene skal få gjort jobben sin og at vi skal føle oss friske og vitale. Drikker en for lite vann vil en føle seg uvel og ofte få vondt i hodet. Det er et viktig signal å ta hensyn til. Det går også utover indre organer som lever og nyrer hvis de ikke får nok hjelp til å rense ut avfallsstoffer. Kroppen trenger å bli «vannet» for den vil unngå å «tørke» ut. Akkurat som plantene. De visner og hvis de ikke får vann.

Kaffe som bensin??

Hvis en drikker mye kaffe eller andre koffeinholdige drikker vil en ikke føle at en er tørst. Kroppen går på høygir, tiden går fort og en merker ikke kroppens signaler godt nok. Når dette skjer over lengre tid vil en merke symptomer som hodepine, kvalm, uvel, irritert, tørr hud, tørr i munnen, brun farge på urin, hard mage osv. Koffein er et lett rusmiddel som burde brukes med måte og ikke som «bensin».

Har en lett vondt i hodet kan det holde med å drikke et glass vann eller to og bare vente til kroppen har «trukket» det inn mens en masserer seg i nakken eller tinningen.

Så viktig er VANN:

Mennesket kan leve opptil flere uker uten mat men kun få dagen uten vann. Kroppsstørrelse, temperatur og lignende spiller selvfølgelig inn.

Vi anbefaler alltid å ha en vannflaske med seg med friskt vann i sekken, i vesken eller ha en stående på jobben hver dag!

2) pH-verdi og kvalitet på VANN

I Asia har mange apparater som renser vann – og alkaliserer. Dette blir nok mer og mer vanlig her, selv om vi har bedre vannkvalitet i springen de fleste steder. Mange apparater er foreløpig dyre og det er vanskelig å vite hva man skal satse på. Det kan være lurt å sjekke ut dette og se om vannet du drikker kan bli bedre – vitalisert.

Vannet vi har i springen inneholder mange kjemikalier som kanskje ikke er så bra for oss i lengden. Altshop.no har en god del å bidra med av forskjellige produkter. Kanskje er en vannrensemaskin til 15.000,- i meste laget for de fleste? Men det er trolig en god investering i helse. Det finnes mange maskiner å velge imellom på e-bay til mellom 2 og 5.000 (moms kommer i tilegg) men vi vet ikke noe om disse maskinene eller hvor bra de er. Osmose er det også en del som har tro på.
Her er en YouTube video med linker til mange videoer om vann. Selv om det ender opp med reklame for et apparat som behandler vann, så er det mye å lære her:

PH- verdien på vannet vi drikker er viktig. Det bør ikke være mye under ca 7,3 for å gi en basisk kropp. Har du en sur kropp med lav pH kan du få opp dette noe ved å drikke basisk vann på nærmere pH10. Du kan sjekke din kropp’s pH med test-strips. Disse får du rimelig på e-bay (dyrt på apotek); Søk på ”pH alkaline reagent test strips”. 100 stk koster ca 100 kr tilsendt i posten fra England.

MEN: Det er ikke lurt å drikke alkalisk vann (med høy pH) sammen med mat. I mavesekken vår jobbes det med å bryte ned maten til næring. Så mavesekken har veldig lav pH for å gjøre dette. Tilføres høy pH, så ødelegges denne prosessen og maten går videre uten at vi får næringen fra den. Det samme gjelder hvis man drikker kullsyreholdig vann med mat!!
Se følgende video:

<iframe width=”600″ height=”450″ src=”https://www.youtube.com/embed/eSuZ3fVmFMI?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe><p><a href=’https://www.ihealthtube.com’>iHealthTube.com</a> – <a href=’https://www.ihealthtube.com/aspx/viewvideo.aspx?v=40c830dab42e7a14′>You Thought You Understood Acid/Alkaline Diet… Until You Saw This!</a></p>
Dråper som øker pHverdien i vann

På Altshop sine sider finner vi følgende informasjon;
Vann er det viktigste i verden, da liv ikke kan eksistere uten. Mennesket består også av ca 72% vann, og det er livsviktig å få i seg tilstrekkelig med vann. Når man drikker annen veske, klarer ikke kroppen på samme måte å nyttiggjøre seg av vannet i denne vesken. Drikke som te, kaffe, alkohol, melk og juice forbruker til og med vann fra kroppen for å bli fordøyet skikkelig.

Verdens Helseorganisasjon og FN har stor fokus på at alle i verden skal ha tilgang til rent vann. I Norge har vi et renere vann enn i mange andre land, men selv om det stort sett er trygt å drikke vannet i Norge, er det både klor og ulike partikler i vannet som ikke er gunstig for cellene. Av og til kan det også forekomme mikroorganismer i vannet, noe som for eksempel førte til Giardiaepidemien i Bergen våren 2005. Vannet opptaes i kroppen direkte, og vannet som cellene tar til seg bør helst være 100% rent.

Sjekk ut: Produkter som kan forbedre vannets kvalitet

3) Kroppens pH-verdi

Robert Young og mange andre mener at kreftceller ikke kan leve i en basisk kropp. Det går enkelt an å øke pH i vann med å tilsette dråper man får i helsekost eller på Altshop.no.

Kjøp boka hos Altshop ved å klikke her

Har man sykdom(mer) og lav pH så er det viktig å få i seg mat og vann med høy pH. Sukker og mel er eksempler på noe som drar ned pH-verdien. Det finnes apparater som renser vann og som øker pH verdien opp mot over 10. Man skal imidlertid begynne forsiktig med basisk vann, kanskje starte på 8 og øke sakte.

Vi anbefaler å lese Robert Young sin bok: pH Mirakelet og følgende artikkel:
http://www.alternativ.no/art/?id=157
Flere linker om pH:
http://www.trans4mind.com/nutrition/pH.html

Her er Youtubevideoer om Youngs arbeid og teorier:

Diabetes:

Legg merke til at det ikke bare er snakk om mat her, men også følelser og fysiske elementer som stress, sorg, ro, glede, mosjon, søvn mmm som spiller inn.

Det kan være verd å bruke tid til å søke på dette på nettet.

Dr. Emoto har studert vannkrystaller utsatt for forskjellig type musikk. Det er stor forskjell når vann får vakker, melodisk musikk i motsetning hardere typer musikk. Dette har rimelig sikkert stor innflytelse på kroppen vår i og med at rundt 65% er vann.

Ta en titt på følgende video:

Vi anbefaler: å slappe av til melodisk, avstressende musikk – se tronmusic.no
Vi anbefaler: ASEA. Terapeuter med lang fartstid har sett viktigheten av å få opp pH-verdien i kroppen og tidligere fått pasienter til å gå på grønt pulver (spirulina – Barley-green ol). Denne prosessen har imidlertid tatt lang tid (kanskje et år eller mer) og mange klarer ikke smaken og gir opp. De kan fortelle at pasientene får opp pH-verdien på en måned eller 2 med ASEA. Man må kutte ned på sukker og mel-inntak og øke inntak av vann for å skylle ut kroppens avfallstoffer og spise mye grønt med mer.
Vi anbefaler: Ph-dråper og hvis du har råd til det en vannforbedringemaskin Produkter som kan forbedre vannets kvalitet.

Husk: Ikke basisk vann eller vann med kullsyre sammen med mat. Det ødelegger prosessen med å ta opp næringen fra maten.

TRYKK HER FOR Å MOTTA MAILER OG TIPS OM HELSE

4) SØVNEN – re-start og oppsummering av livets opplevelser

Ingenting er som etter en god natts søvn der en føler seg som ny!

Som små barn er vi aktive og leker og løper helt til vi bare sovner et eller annet sted. Dagene er lange for et lite barn og energi-kvoten(e) blir brukt opp 1-2 ganger om dagen. Kroppen er da nødt til å lade seg opp igjen slik at den kan virke optimalt i våken tilstand.

Slik er det med oss voksne også. Vi har en utdelt kvote med energi hver dag og den er i forhold til din helse. Noen har bra med energi hele dagen og andre trenger å dubbe av litt for å klare å fungere videre utover dagen. Det aller viktigste er at vi tar hensyn til det kroppen forteller oss. I dagens samfunn er det ikke tid og rom for en «dubbings» midt på dagen på arbeidsplassen. Derfor er det viktig at vi sørger for å ha en god nattesøvn. Denne søvnen er avgjørende for hvordan morgendagen blir. Hvis en ikke er uthvilt, går kroppen på «reserve» og setter på nød-alarmen. En kan også lure kroppen ved å drikke koffeinholdige drikker eller som også mange gjør, spise sjokolade som inneholder masse sukker. Hjernen våkner og en holder ut litt til. I disse tilfellene vil kroppen komme i ubalanse og hjernen har fortsatt ikke fått gjort nattejobben sin og venter på en «ladestasjon». Den er nødt til å hvile og oppsummere for å unngå stress og eventuell hodepine.

Når en sover skjer det mye viktig med kroppen. Den setter i gang en avgiftningsprosess og skiller da ut det som ikke skal være i kroppen gjennom indre organer og ut gjennom porene og urinvei. Mange er svette og må tisse på morgenen. Når en har en dyp og rolig søvn, slapper en helt av i kroppen og kroppen avspenner seg. Musklene får hvile slippe taket og blodgjennomstrømningen får friere tilløp. Dette gjør at cellene får fri vei til å levere/hente det si skal til de forskjellige stedene i kroppen. Cellene jobber som verst og står på og renser og tilfører. Dette er en veldig viktig fase som kan være avgjørende for din daglige helse.

Hjernen trenger også hvile og blodgjennomstrømning. Alle inntrykkene fra dagen fordøyes og lagres. Hvis de ikke blir fordøyd vil de henge igjen til dagen(e) etter helt til de blir fordøyd. Kroppen har i seg selv rutiner den må følge for at vi skal være klare og friske i hverdagen. En slipper ikke unna kroppens behov, for den melder seg uansett på en eller annen måte.

Mange mennesker sliter med å sovne da det er da hjernen begynner oppsummeringen og en begynner å tenke. Det er da hjernen endelig føler at den har ro til å tenke når en ikke har mulighet til å finne det i hverdagen. Men søvnen må vi ha enten vi vil eller ei, den melder seg på et tidspunkt. Men gode søvnrutiner er viktig og har en problemer med å sovne må en finne ut hva som forstyrrer og prøve å gjøre noe med det.

Det kan ofte hjelpe med å høre på noe rolig musikk for å koble av tankespinnet. Det å legge tankene på hylla på kvelden og tillate seg å tenke på noe hyggelig eller drømme seg litt bort i våken tilstand er noe en kan øve seg på. Med en gang du lar tankene dine slippe vil hjernen produsere nok Melatonin som er vårt sove-hormon som vil gjøre at du føler deg trøtt. Melatonin produseres fra epifysen i hjernen når mørket treffer øynene og vil forberede hjernen på søvn.

SØVNFASEN ER AVGJØRENDE, SÅ HA FOKUS PÅ Å SOVE NOK HVER NATT OG FINN DIN METODE SOM VIRKER PÅ DEG.

5) PUSTEN – livsviktig oksygen til cellene
Det er helt normalt å puste annerledes og fort når en er stresset, men når dette skjer over lengre tid er dette skadelig. Stresshormonet Adrenalin er skadelig over lengre tid og «kveler» cellene dine. Det er ikke meningen at vi skal «løpe fra en sulten ulv» hver dag over lenger tid.

Pusten er en viktig del av kroppsfunksjonen vår. Vi puster får å få oksygen til cellene våres. Cellene er avhengig av oksygen for å ikke bli syke. Blir cellene syke, blir vi også syke. Vi er skapt til å tåle stressede situasjoner hvis det skulle oppstå fare. Da vil kroppen umiddelbart sette i gang en akutt adrenalinproduksjon som og hjertet begynner å forberede seg på at du må «løpe fra et eller annet» eller handle rask før eventuell krise.

I disse tider er det «krise» for mange mennesker hver eneste dag da vi bruker stress-reaktoren for å rekke jobb, tilfredsstille, bli satt «karakter» på, mestre alt samfunnet/familie forventer av deg, oppdra barna og tilpasse de samfunnets mange regler og normer, økonomi, relasjoner…osv osv. Vi er til stor grad tilpasningsdyktige og klarer å komme oss gjennom det, gjennom livet, men ofte med en stor sekk med «stress» på ryggen som har begynt å gi gnagsår.

For å redusere stressnivået i kroppen slik at vi kan forebygge sykdommer, er det viktig å tenke på pusten. Pusten er nøkkelen til å komme ned fra en stresset tilstand. «så-så, pust med magen nå» er en vel kjent setning vi sier hvis en skal få noen til å roe seg ned.

Det finnes mange puste-teknikker men det viktigste er at du setter av litt tid hver dag og fokuserer på pusten. Sett/legg deg på et rolig sted og fokuser på å puste dypt langt ned i magen. Du kan også tenke at du har en linje fra over hodet til magen og tenke at du sender pusten ned til magen ved hjelp av å følge linjen. Hente pusten fra luften over oss og fylle oss med oksygen.

Etter hvert vil du merke at dette går lettere og letter for hver gang. Kroppen har tatt imot beskjeden og begynner for egen maskin.

Nøkkelen her er å ha være bevisst, ha fokus og gjennomføre.

PUSTEN ER DEN VIKTIGSTE FOKUSEN TIL Å KOMME TILBAKE FRA EN STRESSET TILSTAND!

Vi anbefaler: Sett av tider på døgnet hvor du fokuserer på å puste dypt ned i maven. Hold gjerne pusten i et sekund eller 2 før du slipper den sakte ut. Kombiner gjerne med rolig, melodisk musikk.

TRYKK HER FOR Å MOTTA MAILER OG TIPS OM HELSE

6) NÆRINGSINNHOLD I MATEN VI FÅR I OSS

Dette er et svært viktig evne. Du må se følgende video:
https://www.ihealthtube.com/aspx/viewvideo.aspx?v=d8ade2d2db700c5e
Noen av konklusjonene er at kroppen trenger tilførsel av 90 næringsstoffer for å fungere optimalt; 60 mineraler, 16 vitaminer, 12 aminosyrer og 2 essensielle fettsyrer. Dette er næring som kroppen ikke klarer å lage selv, men som må tilføres fra det vi får i oss.
Mineralene kommer fra jorden via det som vokser opp av jorden. Dette blir imidlertid mer og mer utarmet og man bruker gift for å få bedre avlinger. Når disse avlingene vokser opp og mangler mineraler blir de ikke smakende slik de skulle, så man bruker sukker – stivelse – for å få maten til å smake mer..
Kroppen din trenger minimum 60 mineraler hver dag. Uten mineraler virker ikke vitaminer. Er du heldig får du i deg 15 mineraler via maten daglig.
Et stort problem er at mineraler som finnes i piller ikke tas opp av kroppen i stor grad. Normalt tar kroppen opp 10-15% og er du over 40 år kanskje under 10% av fabrikerte mineraler.
Aminosyrene er også noe vi kun får i oss fra det vi spiser og som kroppen ikke kan lage selv.

Forskere antar ar det vi spiser av grønnsaker og annet som vokser opp av jorda har bare rundt 25% av næringsinnholdet nå i forhold til for 40 år siden. De setter veldig mange sykdommer i relasjon til for lite inntak av bl.a. mineraler.

Vi anbefaler deg å lese boka: “Sannheten på bordet” av Niels Christian Geelmuyden Han er forsker og journalist og forklarer på en utmerket måte hvorfor vi ikke får i oss det kroppen trenger.

Vi har kommet over et helt nytt produkt som inneh0lder 75 mineraler i en form som kroppen tar opp så godt som 100%. Kun ca 10 kr pr dag på abonnement.
Kontakt oss for mer info helse@tronmusic.no

Vi har kommet over et produkt med plantebaserte mineraler som har vært gjemt i under en isbre i millioner av år. Dette er 75 naturlige mineraler som kroppen kjenner igjen og tar opp nær 100%. Dette finnes ikke i Norge enda, men vi kan skaffe. Kun 300 kr i måneden for normalt månedsforbruk. Kontakt oss – helse@tronmusic.no eller ring Tron (92013839)

Her er en video som forklarer om Simply Naturals mineraler

6 A FETT/OMEGA – fettsyrer
Omega 3 og 6 er det viktig å få tilførsel av. Forholdet mellom omega 3 og 6 er viktig med dobbelt så mye omega 6 som omega 3. Noen mener lavere enn 3:1 er optimalt. Fisk er en bra kilde til omega 3, men mye av opprettsfisken blir foret med for som gjør at den gir omega 6 i stedet for omega 3 (iflg Niels Christian Geelmuyden) Fisk som kommer fra havet er imidlertid en bra kilde. For mye Omega 6 i forhold til Omega 3 gir betennelser i kroppen..

Riktig fett er det store diskusjoner om. Etter å ha lest og sett mye materiale er vi ikke i tvil om at vi får i oss for lite fett!! Og mettet fett er ikke farlig! Vi trenger fett for at kroppen skal fungere. Matvarer med lite fett er ikke ”nøkkehullsprodukter”. Det å ta vekk fett og sett in karbohydrater/sukker i stedet er helt feil og en stor helsefare! Atkins startet dette med å anbefale å spise mye fett og forklare dette i sine bøker. Hjernen består av mye fett, kroppen fungerer best når den forbrenner fett, ikke sukkerforbrenning.. Mange som starter å spise mer fett går ned i vekt (LCHF – lite karbohydrater, mye fett).

Her er en link du kan lære mye om fett: http://soma.no/lesson/fettsyrebalansen/

Det finnes mye bra tilskudd av omega 3 på markedet, vi har startet å ta zinzino. Sjekk ut dette her: https://www.zinzino.no/zinzino-balance/
Dette er utviklet i Norge. Kontakt oss hvis du ønsker å prøve dette.
helse@tronmusic.no

Udo’s Choice skal også være bra og selges i helskost over hele landet.

6 B SMØR/MARGARIN
Vi er ikke i tvil om at smør, helst som det ble laget i ”gamle dager” er mye bedre en margarin. Atkins skrev i sin bok om margarin at det skulle gjøres en gigantisk studio i USA der en mengde mennesker fikk margarin over lang tid for å bevise en gang for alle at margarin var best for helsen. De som ledet undersøkelsen døde imidlertid og det kom ingenting positivt ut av den for ”margarinfolket”.

I Finland ble det også gjort en undersøkelse som etter hvert ble grunnlaget for at det ble brukt margarin i barnehager i Sverige… Det er bare det at denne undersøkelsen ble sponset av 2 finske margarinfabrikanter…. Slik er mange undersøkelser av forskjellige ting. Man drar fram de konklusjonene man ønsker.

Kolestrol blir f.eks holdt fram som den stor stygge ulven.. Men kroppen trenger kolestrol. Testoteron-mengden i kroppen er direkte i samsvar med kolestrol-inntak. Etter at man startet med kolestrol-dempende medikamenter i 90-årene, skjøt forekomster av alzheimer rett i været. Dr. Glidden mener det er en helt klar link her.

Vårt råd: Hold deg unna margarin; kjøp skikkelig gammeldags smør og bruk det til alt. Til steking er det mange som mener at kokosolje er best… Steking er imidlertid også et problem for helsa vår. Godt stekt kjøtt bør vi unngå (Dr. Glidden og mange andre). Damping og steking i varmeovn uten for høy varme er trolig det beste for kroppen vår. Godt stekt kjøtt er en av de 10 matvarene vi bær holde oss helt unna iflg bl.a. Dr Glidden.
Flere råd: Ligg unna alt som er ”lo-fat” og diet. Lite fett og kunstige søtningsstoffer er ikke bra for helsa.

6 C SALT
Vi har stadig fått høre at vi skal være forsiktig med å spise salt. Vi vi velger å tro på forskerne som hevder at vi skal ha i oss salt. Det finnes imidlertid salt som er mye sunnere enn vanlig bordsalt, som bare har noen få mineraler.
Vi anbefaler: Himalayasalt som du får på helsekost og på Altshop: Himalayasalt Kjøp fint salt, som er klart til bruk. Det finnes mange versjoner opp til 5 kg spann. Himalayasalt er over 200 millioner år gammelt og inneholder urhavets opprinnelige sammensetning (alle jordens 84 mineraler og sporstoffer). Det er i tråd med våre cellers sammensetning av salt, vann, mineraler og sporstoffer.

6 D SUKKER
https://www.ihealthtube.com/aspx/viewvideo.aspx?v=e46e278fb1a2d5fa
Vi trenger sukker for å fungere. Mange ting omdannes til sukker i kroppen, brød, melprodukter og mye mer. Mye av det som puttes inn i maten i stedet for fett blir opptatt som sukker i kroppen. Sukkerforbruket har øket mange hundre prosent de siste 10-årene og dette har ført til et alvorlig helseproblem ! En av de store synderne er brus og godterier.. Folk blir mer og mer klar over dette og det er i ferd med å komme sunnere alternativer.
En bra erstatning er stevia.
Vår anbefaling: Spis mindre sukker, men heller ordentlig sukker enn kunstige søtningsstoffer.
Unngå ”diet”-produkter.
Må du ha noe søtt så er mørk sjokolade rimelig sundt og ting laget med stevia. Enda bedre er sjokolade laget av kakao som ikke er varmet opp til mer enn 35 grader og beholder sine antioksidantegenskaper. (Xocai)

7 ANTIOKSIDANTER OG DERES BETYDNING FOR HELSE
Vi anbefaler deg å se denne videoen.

https://www.youtube.com/watch?v=m6KKeB3deuk

Det er liten tvil om at det er viktig å få i seg antioxidanter. Det finnes imidlertid mange forskjellige antioxidanter som har ulike oppgaver. Antioxidant-verdien i forskjellige nærlingmidler måles i orac. I Norge har vi ikke ennå sett noen dokumentere slike verdier i noe. I Sverige har vi funnet dokumentasjon og i USA er det vanlig. Det finnes statlig godkjente labaratorier (Brunswick Labratories) som kun gjør en ting; å teste varene de får inn for antioxidantinnhold. Testresultatene kan så gjengis på varene.

Alle vet f.eks at blåbær og grønsaker har høye innhold av antioxidanter. Man må imidlertid spise rimelig store mengder hver dag for å få i seg anbefalt mengde på 100.000 orac. En meget god kilde til antioxidanter er kakao. Rå kakao ble av enkelte stammer kalt “Gudenes Drikk”.  Det finnes en sjokolade med svært høy orac-innhold; borti 30.000 orac pr bit. Den heter Xocai. Vi anbefaler den på det sterkeste. Antioxidanter lever i kroppen rundt 6 timer, så vi trenger påfyll flere ganger om dagen.

8 Kreft

Kreft er et veldig vanskelig emne. Cellene i kroppen vår har en naturlig livssyklus. Når de har gjort sitt, dør de, men før de gjør det dannes det en ny celle som er identisk med den som dør. Kreft oppstår når cellene istedet for å dø fortsetter å formere seg.

Det antas at det kan være mange årsaker til kreft. En normal celle deles 50 ganger og så dør den. Hvis cellen skades eller påvirkes slik at den ikke dør men fortsetter å dele seg får vi kreft. Et sterkt immunforsvar klarer å bekjempe kreftceller, men mange har nedsatt immunforsvar og/eller mange betennelser i kroppen.
Genmodifisert mat eller dyr vi spiser som har blitt foret med genmodifisert mat er antakelig en stor årsak. Nitrater tilsatt pålegg er nevnt av mange. Røyking eller annet inntak av tobakk er en stor årsak. Stort forbruk av sukker, forurensninger som skalder cellene.
Mangel på iodine, et mineral, angis som en årsak. Svekket immunsystem klarer ikke stoppe spredningene av celler som ikke dør men som fortsetter å formere seg.
Mange tror at mange lovlige tilsetningsstoffer sammenlagt kan gi kreft. Det tar mange å før stoffer som brukes i matlagning får en impakt på kroppen. Atkins viste til at etter omlegning til vestlig diett (med korn, margarin, etc.) i forskjellige land, gikk det 10 år før forekomstene av hjerte og karsykdommer og andre livsstilsykdommer skjøt i været. 

Mange har gjort store fremskritt og klart å kurere mange former for kreft. Men de har ofte blitt stoppet da det ikke lå en vitenskapelig studie bak. Kreftindustyrien er en av de mest pengeinnbringende på kloden, medisin, utstyr og personene ansatt for å utføre de behandlingene som er “godkjent”.
Noen av behandlingene som har fått mye publisitet er forekjellige urteblandinger, øke pH i kroppen ved å spise mye grønt (klorofyll) eller sterkt alkalisert vann, øke oksygeninnholdet i kroppen/blodet.  I Tyskland og Mexico finnes det klinikker som har spesialisert seg på kreftpasienter og mange av dem har rimelig stor overlevelses-rate. Da president Reagan fikk kreft reiste han til en klinikk i Tyskland.
Stenene i aprikos-frukten skal også ha en positiv virkning på kreft.
Videre har noen lykkes med forskjellige frekvenser som sendes inn i kroppen.

Vi kjenner personlig folk som har fått dødsdom, men overlevd ved starte å ta naturlige produkter som bjerkeavkok, te brygget på urter og planter og mye mer samtidig som sukker, brød og andre produkter som inneholder mye karbohydrater er redusert kraftig.  Veldig grønne shaker hjelper med å få pH verdien opp og har hjulpet flere med kreft.

https://www.ihealthtube.com/aspx/viewvideo.aspx?v=5f8a5214054b6c85

https://www.ihealthtube.com/aspx/viewvideo.aspx?v=2257f0626cfa3ed8
9 BRØD
Det er skrevet en bok som heter ”bedre uten brød”. Det anbefales å lese denne.

Vi synes der er bekymringsverdig at så mye av norsk kosthold er bygget opp rundt brød og også pålegg (som inneholder nitrat og kunstige stoffer vi absolutt bør unngå).

Noen anser dansk rugbrød som sunt, mens andre sier man ikke skal ha i seg korn; rug, hvete, havre. Vi kjøper Esekiel-brød på helsekosten og håper det er bra..

9. MOSJON

Det er neppe tvil om at moderat mosjon er bra for helsen. Kroppen vår er laget for å bevege seg. Å svette er en måte for kroppen å kvitte seg med avfalls-stoffer.

10. TANKENE VÅRE